Förläst…

Dagens ord på Glömda ord är förläst. Det får mig att tänka på den där biten i Radhusdisco av Morgan Larsson när Morris farfar varnar för att läsa för mycket. På sätt och vis är den rörande. Som bokmal uppväxt i arbetarfamilj och arbetarområde fick jag ibland liknande kommentarer som barn. Inte av mina närmaste men av släktingar och kompisars föräldrar. Jag läste jämnt som barn och den största besvikelsen var när jag en dag på biblioteket inte fick låna fjorton böcker samtidigt eftersom den näpsiga bibliotekarien inte trodde jag skulle hinna läsa ut alla. Så jag fick gå och lämna tillbaka flera stycken innan jag fick låna hem dom. Den känslan.


Ett svar på ”Förläst…”

  1. Även jag blev skylld för att vara förläst när jag var yngre. Inte beläst, nej, utan förläst. För inte kunde det komma något gott ur allt läsande. Tack och lov var det inte mina föräldrar som använde så negativa ord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *