Morgonsamling om skrivande

Det var en

God morgon! Och välkommen till en morgonsamling böcker som handlar om skrivande. Under sommaren har jag läst flera sådana för att få inspiration. Här ska ni få höra om tre stycken intressanta Skriva-böcker.

Skriv boken! av Johanna Wistrand.

Kanske har du funderat länge på att skriva en bok. Full av lust startar du Word och stirrar strax på på det vita bladet. Det vita tomma bladet. För vad ska du skriva? Huvudet är plötsligt tomt utom den naggande inre rösten som säger att det inte är någon idé att skriva eftersom det ändå aldrig blir bra. Det problemet löser den här boken som bygger på idén att skriva varje dag och samla på sig material. Väldigt effektivt. Författaren coachar dig under fyra veckor i en tydlig progression. Från ett tio minuter långt flödesskrivande i vecka ett, går arbetet via textstudier och skrivövningar fram till ett slutläge där råd ges för nästa steg i skrivandet av boken. Vid det laget –alltså efter dagligt skrivande i fyra veckor – har man ett ganska digert material, har hunnit fundera över sitt författande, har kommit över eventuell skrivångest och kan jobba vidare för att nå sitt mål. Handfasta råd, tydlig progression och effektiv metod.

TRE ENKLA REGLER finns inte av Elisabet Norin

En riktigt tjock romanskrivarbibel kan man kalla den här boken. 350 fullspäckade sidor om allt du kan tänkas behöva veta för att skriva den där romanen. Den berättar om hur du kan skapa skrivtid och skrivplats, nog så viktiga komponenter. Den går igenom skrivandets tekniker och olika metoder. Sen när romanen börjar bli klar – vad ska man tänka på då? Handboken går igenom det också. Full av konkreta övningar och lästips gör boken sig till din kompanjon under en lång tid. Den släpper inte taget om dig och lämnar dig aldrig i sticket. Den innehåller kort och gott allt det som en riktig handbok ska göra.

Konsten att skriva en Bästsäljare av Lina Wennersten och Katarina Lagerwall.

Det är klart du vill skriva en bästsäljare! Med hjälp av kända svenska författare berättar den här boken tydligt hur man kan göra för att inte bara skriva en bok, utan också få den att sälja. Den är skriven med en glimt i ögat och rolig att läsa. Utan att fördenskull tappa sitt syfte: skriv och ge ut! Boken ger tekniker och metoder för skrivande,  men innehåller också en väldigt bra orientering i allt det andra. Hur skriver man ett bra följebrev? Hur tänker man på förlagen när man gallrar bort och fram det som ska ges ut? Svaren finns här!

Så… vad väntar ni på?

Ett svar på ”Morgonsamling om skrivande”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *