Dan före dan…

Jag älskar bokmässan mest på onsdagen. När gångarna är fulla av kartonger, montrarna fylls med böcker, väggar målas, affischer nålas och tavlor hängs. Det piffas och pyntas och puffas och printas.

Idag har jag hjälpt Egenutgivarna med sin monter (A02:52), där hittar man också mig till och från. Jag säljer min bok Att flaskmata, håller ett föredrag och interjuar några av de andra grymma Egenutgivarna. Nu blir det smygreklam i bloggen men vilket gäng det är! Att ha själv gett ut en bok, skrivit den, redigerat, korrläst och sett till att den kommit ut i tryckt upplaga är inte ett helt lätt jobb och det krävs driftighet till det. Tänk då en hel monter med 27 såna personer som gemensamt och med mycket liten budget ställer ut tillsammans. Vilken kraft.

Två av de mest driftiga har dessutom gett ut en fantastiskt fin liten bok tillsammans. Kristina Svensson och Joanna Björkqvist säljer sin bok Förverkliga din bokdröm i montern. En bok för alla som drömmer om att få ge ut en bok. I den här boken finns mängder av råd och tips och pepp till att lyckas. Fullsmäckad med bra information och massor av erfarenheter från andra Egenutgivare om fallgropar och andra misstag som man nu kan undvika om man läser boken.

När vi inte byggde monter sprang jag som vanligt runt och försökte smygkika i de andra montrarna. Aftonbladet Kultur har alltid häftiga montrar och i år utgör den ett förtält till en husvagn och en mängd solstolar att sitta i. Väldigt fin, konstnärlig och annorlunda.

Jag såg många turkosa montrar. Bokrondellen har turkost, X Publishing och så också Egenutgivarna. Imorgon öppnar mässan och då ska det vara klart. När jag lämnade monterhallen vid 18.30-snåret ikväll så var det fortfarande mycket kvar att göra.

Onsdag kväll, Bokmässan, 18-30-tiden.

 

 

 

 

2 svar på ”Dan före dan…”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *