Frukostintervjun: Cilla Naumann

Cilla Naumann är en av mina favoritförfattare och jag har läst alla romaner med lite öppen mun och ett wow på tungan. Nu är hon aktuell med Springa med åror.

God morgon Cilla! Vad äter du till frukost?
När jag är hemma äter jag alltid samma sak. En skål naturell yoghurt med någon färsk frukt (helst äpple eller bär), mandlar, müsli och All bran. Samt en hel kanna grönt te. När jag är ute och reser dricker jag svart kaffe och äter helst croissanter eller rostisar med sylt.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag läser gärna morgontidningen en liten stund.

En bra morgonroman, vad kan det vara?
En bra morgonroman är den roman jag håller på med eftersom jag tycker bäst om att läsa alla böcker koncentrerat. Jag läser på morgonen, när som helst på dagen och på natten när jag inte kan sova. Oftast har jag två eller flera böcker på gång samtidigt och alternerar efter humör.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag  Stål av Silvia Avallone och Hästar, män och andra djur av Nina Lekander.

Vad använder du som bokmärke?
Jag lägger oftast böckerna upp och ned, eller också viker jag runt fliken från omslaget. Bokmärken slarvar jag bort.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Jag sorterar efter känsla. Och vet exakt i vilken sektion och på vilken hylla en ny bok ska sorteras in och var jag ska söka efter en gammal.
Det kan uppstå oreda i systemet när familjen använder bokhyllorna. Sådana misstag står jag ut med, men rättar genast till dem och anser att det är min känslomässiga ordning som gäller.

En härlig inställning! Jag ska genast prova. Tack för intervjun och ha en fortsatt fin dag!

Ett svar på ”Frukostintervjun: Cilla Naumann”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *