Söndagstankar om Helsingfors

En synnerligen bra helg i Helsingfors som därmed gjorde succé med dunder och brak i mitt liv. Jag var beredd att stanna hur länge som helst! Fotot är från Esplanaden och hela Helsingfors var ett enda stort ljusslingeexplosion! Här är några bokspaningar.

1. På flygplatsen finns en Book Swap. Idén är en vildare variant av byteshylla. Man kliver in och ”checkar in” en bok man just läst ut och låter den bli upp-plockad av någon annan resenär för vidare flygresor. Man kan också passa på att ta en bok från hyllan. Passagerarna uppmanas att skriva upp i pärmens insida var boken  åker. Jag fattar inte riktigt idén med att skriva på insidan av boken om det inte är så att man åker tur och retur Helsingfors förstås. Men kul idé och snygg plats.

2. Jag hade med mig boktips från Bokbabbel och gick till Akademiska bokhandeln för att klappa på böckerna. Själva inköpet skulle ske som idag. Vad hände? Tiden blev så knapp att vi fick springa till flygbussen. Heja nätbokhandeln:

Kaj Korkea-Aho – Gräset är mörkare på andra sidan

Matilda Södergrans dikter – Deliranten

Ulla-Lena Lundberg – Is

Ted Forsström – Teds nya ord

Christer Kihlman – Se upp salige

Philip Teir – Akta dig för att färdas alltför fort

3. Finska inbördeskriget. De vita och de röda kämpade man mot man. Men vänta… kvinnorna, vad gjorde de? Just nu ägnar sig min vän Anna sig åt ett stort kartläggningsprojekt som syftar till att synliggöra de kvinnorna. I avvaktan på boken kan ni läsa om projekt Ines här.

Ett svar på ”Söndagstankar om Helsingfors”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *