Temakväll om bokcirklar

Hanna Johansson från bokcirklar.se, Rose Lagercrantz som bokcirklat i Lundströms bokradio i P1 och jag träffades i går på Sture bibliotek här i Stockholm. Uppdraget var att resonera om vad som är så speciellt med bokcirklar. Vi var förstås rörande överens om att det ger böckerna något mer att diskutera. Att höra vad andra säger om det man själv just läst och de kanske (ofta!) pekar på saker som man själv inte alls tänkt på eller brytt sig om.

Breakfast Book Club är ju rolig på det viset att man inte vet fullt ut vilka man ska prata med. Visst är vi en liten kärntrupp, men under de åren som frukostbokklubben funnits har människor tillkommit och försvunnit. Det tycker jag om. På torsdag resonerar vi om Food junkie. Jag är helt förvirrad efter den boken och ser verkligen fram mot samtal med kloka människor som kan reda ut allt.

stureMen åter till gårdagen. När vi pratat klart om den bokcirklandet hade vi en bokcirkel tillsammans med publiken. Det var Det gula huset av Gyrðir Elíasson som stod i fokus. 25 sidor novell trodde jag, men faktum är att det är 25 sidor novellsamling! Koncentrerade berättelser om utanförskap, rörelse och förändring.

Roligt var det. Bilden – där jag så inlevelsefullt ser ut att sjunga en ballad – är hämtad från Som ett sandkorn som satt i publiken.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *