Bildbok

loofJan Lööf tecknade sin första bilderbok 1966, läser jag i inledningen till den delikat förpackade Bildbok. Jag tror att jag själv mötte honom först i TV-serien Skrotnisse och hans vänner. Då på 80-talet när Alla Mina Barn var barn. Felix gillade jag också.

Men det finns andra böcker och figurer som jag inte är lika bekant med. Här är de,  hela konkarongen och jag kan bläddra i den här boken i timmar. Bilderna är helt fantastiska. Detaljrikedom är bara förnamnet. Det är dessutom roligt att läsa igenom Lööfs betraktelser och kommentarer till sin produktion. Vilken Lööf-figur är din favorit?.

Bildbok. Jan Lööf. Utgvien av Bonnier Carlsen 2013

Ett svar på ”Bildbok”

  1. Jag gillar morfar i ”Morfar är sjörövare” och så älskar jag detaljrikedomen i bilderna i ”Sagan om det röda äpplet”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *