Söndagstankar om priser

Den 25 november är det augustpris-gala. Jag räknar ihop att jag har läst ett fåtal, som vanligt, men fler än tidigare år. I barn- och ungdomsklassen har jag läst Cirkusloppor på luffen av  Lena Sjöberg, en vacker bok med rytmiska texter och där alla får plats. Även likmaskar. Lex bok bär jag med mig men har ännu inte läst. Om detta talar man endast med kaniner av Anna Höglund tjuvläste jag i sin helhet häromdagen på Aka, Hötorget. Förlåt för det, men jag kunde inte sluta – vilka bilder! Så fin i sin teknik och gripande i sin helhet. I fackboksklassen är Bea Uusma bok Expeditionen. Min kärlekshistoria den som jag sakta läser mig fram i. Den är tung på många sätt. I skönlitteratur-klassen har jag läst Porslinsfasaderna av Sven Olov Karlsson och Egenmäktigt förfarande av Lena Andersson. Hägring 38 köpte jag igår och läste på vägen hem. Den verkar lovande!  Lyssnar ni till deras podd med författarna? De läser varandras böcker och diskuterar. Mycket bra!

Fram till 31 december kan ni med bokbloggar nominera årets bok till Bokbloggarnas litteraturpris. Gör det!

Och till sist: Forma Books Blog Award där vi så fint är en av tre nominerade i Årets blogg-klassen. Fram till den 25 november går det att rösta fram sin favorit. Gör det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *