Tematrio England

Lyran skriver att hon bokat resa till London. Det vill jag också göra. Tills dess kommer här en tematrio om England.

1. Den 8 februari har vi en brunch på ett hotell i Stockholm. Då kommer vi att läsa London av Virginia Woolf. Det är en essäsamling där hon går och lallar runt  i staden (om nu VW lallar runt). Underbar är den säkert.

Men nu ska vi inte bara tänka London utan ENGLAND. ( för annars hade jag tipsat om min ultimata Londonbok Tunnelseende av Keith Lowe)

2. Egentligen vill jag säga ”allt från Mind the book”, men det är ju lite slappt så jag väljer ut en av resorna och säger ALLT av Rosemunde Pilcher om de bara får läsas i St Ives.

3. En riktig godbit är Dorothy L Sayers: Oskuld och arsenik, som utspelar sig på mobilfritt 30-tal då man sätter sig på cykeln och trampar på en halvtimme till närmaste lokalpolis. I blogglänken får man dessutom lite fina Göteborgsminnen och det är ju fint!

 

4 svar på ”Tematrio England”

  1. Jag vet att jag läste en Sayers för mängder av år sedan, tror det var i gymnasiet, men jag kan inte för mitt liv komma ihåg vad det var för en.

    1. >> Monika, prova den här! Eller Klassfesten, den står min att-läsa-lista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *