Hälsningar från bokhyllan 10

För flera år sedan berättade Anne Wiazemsky  i radioprogrammet  Biblioteket om hur hon tänkte när hon skrev boken Debutant. Boken handlar om den sommar som hon, 17 år , spelade in filmen Min vän Balthazar (Au hasard Balthazar) och inledde ett ”komplicerat förhållande” med filmens regissör. Hon ville skriva en roman, en självbiografisk, om den sommaren men hon ville göra det med hjälp av sina minnen och läste inte dagboken förrän efteråt. Enkelt var det inte, hon fick slita med att gestalta 17-åringens perspektiv på händelserna, att låta den vuxne Wiazemsky vara tyst.

Jag blev mycket intresserad och köpte boken. Jag bloggade om att jag skulle pröva Wiazemskys idé och skriva om mina dagböcker från tonårstiden

med Ann-Sofies perspektiv för att sedan jämföra med originalet.  Vad är sant och inte?

Men nu i min ivriga städning hittar jag inte Debutant! Köpte jag den, köpte jag den inte?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *