16. Carol Shields och Stendagböckerna

I min hylla hittar jag Stendagböckerna och den har hamnat där alldeles nyligen. Jag köpte den på Bokbörsen eftersom jag visste att det ändå kunde dröja ett tag innan jag skulle läsa den.

Av Carol Shields har jag tidigare läst Mary Swann, en roman som handlar om en poet med samma namn. Hon kom med sina enkla dikter till förläggaren Frederic Cruzzi. Därefter mördades hon! Två litteraturvetare studerar Swanns diktning, Sarah Maloney och Morton Jimroy. Andra inblandade är bibliotekarien och gode vännen Rose Hindmarch. Många namn…Nå, var och en får varsin berättelse i romanen och i det sista kapitlet träffas de på ett symposium.

En litterär kriminalgåta slås det fast på bokens framsida och visst är romanen mysteriefylld. Ändå tycker jag att behållningen med boken är dels personporträtten, dels de olika stilar som författaren använder i de olika delarna. Symposiet är exempelvis skrivet i form av ett filmmanus. Sammantaget ger det en annorlunda läsupplevelse.

Så bloggade jag 2005 om boken. Så varför väcktes mitt intresse för Carol Shields igen? Därför.

– – – –

Jag städar min bokhylla för  #Blogg100.Detta är bloggy nummer 16

4 svar på ”16. Carol Shields och Stendagböckerna”

  1. >> Nej, det var jag som i mitt HUVUD gjorde omm tvåOO-tavlan till treOOO-varianten. Inte med mening, när jag återskapade minnet tillkom ett O, fattar inte hur. But I luv OOOF. = )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *