41 – The swimmer

Från Monika Fagerholms programserie Havet,  till Mind the Book till mig. The Swimmer – en säregen short story som kan läsas på nätet. Nu kom filmen i special delivery från London. Burt Lancaster som simmaren Ned i blå badbyxor. Genom skogen kommer han springande för att dyka i vännernas pool. De blir förvånade och mycket glada. Det framgår att han varit borta ett tag men inte varför. Med sin blå blick tittar Ned ut över omgivningen och konstaterar att han kan skapa en väg hem via alla grannarnas pooler – swim across the county, pool by pool –  och han kallar sin väg Lucinda River efter sin fru.

En märklig intagande film. Helt surrealistiskt – vad händer egentligen? Läs nu novellen och berätta sen för mig. Är han egentligen död?

Ett svar på ”41 – The swimmer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *