Fredag

Bokomatens fredagsenkät, varsågod

1. Hur mår du?
Är jag förkyld eller har jag pollenallergi? Snörvlar i alla fall.

2. Vad läser du just nu?
Jag har Läsdag idag. Det är och april månads försummade Lästimmar som kokas ihop till en heldag (och i morgon också faktiskt. Se även fråga 1) Jag var på barnboksfrukost i morse och lyssnade till Rose Lagercrantz. Hennes bok Sist jag var som lyckligast  som jag fick är just utläst.  Rekommenderas. Så då läser jag Herr Isakowitz skatt som handlar om en bilresa genom Europa för att hitta den judiska släktens rötter. Plus lite annat. Många påbörjade som ska avslutas.

3. Vad föredrar du, pocket eller inbundet?
Pocket för att de är lätta.

4. Vilken var den första bok du läste?
Intressant fråga! Jag minns inte just den första men boklistan innehåller Lotta på Bråkmakargatan, storasysters läseböcker med Li och Lo. Barn från främmande länder – en något kategorisk bilderbok från sin tid. Saltkråkan.

5. När brukar du läsa? Hemma, på jobbet, på morgonen, på förmiddagen, på kvällen, innan du lägger dig…?
Jag jobbar mycket hemma och och avsätter tid för att läsa. En timme om dagen. Mitt på dagen. (Se fråga 2!) Det händer mycket sällan att jag läser innan jag ska sova därför att jag somnar som regel omedelbart när jag lägger mig ner. Öppna bok zzzzzzz

– – – –

Detta var minsann bloggy nummer 42 i #blogg100

 

3 svar på ”Fredag”

    1. >> Mind the Book. Underbart var ordet! Sådana tar jag på sommaren, men usch vad usel jag är den övriga tiden.

  1. Jag ger också två tummar upp för lästimme. Varför är det så svårt? En timme liksom. Inspirerad av dig ska jag försöka få till det.

    Berätta, hur var Herr Isakowitz skatt. Den är jag så sugen på.

    Rose Lagercrantz älskar jag. Hon är dessutom en duktig uppläserska. Har du läst/lyssnat på hennes Medan man ännu finns? Mycket bra.

    Här har du en till som somnar så fort jag landar på kudden. Jag kämpar varje kväll med läsning, men det slutar med att maken lägger undan boken och släcker lampan. Min alltså.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *