51 – Ok, mina bästa krimböcker

Den trevliga påskekrimstraditionen från Norge bryr jag mig inte särskilt om. Jag läser sällan krim, och inte alls vid påsk. Men jag gillar idén och två bra krimböcker kan jag presenterar.

Den osynlige mannen från Salem. Christoffer Carlsson. Jag säger det på en gång: Jag gillar inte slutet. Däremot gillar jag huvudpersonen Leo Junker som är en kombination av sårbar, svart och smart. Därför ser jag fram mot den 20 augusti när nästa bok om honom kommer: Den fallande detektiven.

Död i Garnethill. Denise Mina. När vi var i Glasgow för ett par påskar sedan bodde vi i Garnethill. Då tordes jag inte läsa den. Jag är lättskrämd. Huvudpersonen Maureen O’Donnell gillar jag för hennes lågmälda, coola stil och blick för väsentligheter. Lite sårbar, svart och smart där också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *