Välkommen Margaretha!

Breakfast Book Club kan idag stolt presentera en ny skribent och medlem i redaktionen, Margaretha Weimar! Ni har redan hunnit bekanta er med henne eftersom hon gästbloggat här ett tag, men ni vet faktiskt inte vad hon äter till frukost.

Hej Margaretha ! Välkommen till Breakfast Book Club. Vem är du?
Jag är rödhårig och har lätt för att skratta. Fast jag luras med dialekten, trots att jag bott i Stockholm i hela mitt vuxna liv bryter jag på skånska.

Det måste vi reda ut vid tillfälle! Vad har du för relation till Breakfast Book Club?
Jag har varit med på de flesta bokfrukostarna under de sista två åren. Sedan har jag förstås varit med på bokresorna och kvällsbokklubbarna. Gillar att frottera mig med andra boknördar.

Vad äter du till frukost?
Minst tre koppar kaffe, hembakat bröd med skivat ägg

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Jag läser helst morgontidningen.

Men en bra morgonroman, vad kan det vara?
En ljudbok, jag är rätt morgontrött så det känns väldigt bekvämt med någon som läser för mig, då behöver jag bara ägna mig åt att vakna.

Vad kommer vi att få läsa av dig i sommar?
Just nu är jag på gång med inlägg om ljudböcker, en bok om polisarbete samt en mycket visuellt skriven bok som utspelar sig i spåren av orkanen Katrina

Vad läser du just nu?
Tre starka kvinnor av Marie Ndiaye, Besökaren av Dag Öhrlund, Seating Arrangements av Maggie Shipstead. Jag är en passionerad parallelläsare.

Vad använder du som bokmärke?
Jag har mängder av bokmärken som ligger och skräpar på alla möjliga ställen. Det är därför väldigt underligt att det aldrig finns något bokmärke till hands när jag behöver ett? Jag får använda pennor, bitar av papper eller en hårsnodd istället

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
I bokstavordning med inbundna böcker för sig och pocket för sig. Fast min bokhylla är just nu en sorglig historia. Började en ambitiös omorganisation under påsken och nu hittar jag ingenting. Suck…

Varmt välkommen! Då är det bara att sätta igång och jobba.

3 svar på ”Välkommen Margaretha!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *