Bokbloggsjerka

Vilket är ditt litterära land? undrar Annika i veckans bokbloggsjerka.

Frankrike, tänker jag spontant. Men är det riktigt sant? För visst är jag ju praktiskt taget fransyska, men de franska böckerna är inte så frekventa i min läsning. Varför det egentligen? När Sekwa såg dagens ljus bestämde jag mig för att läsa all deras utgivning, men någonstans längs vägen tappade jag bort mig.

När jag tittar på vad jag läser ser jag mest Sverige och svenska författare.  Och frekventa inslag av USA.

Men ändå.

Frankrike.

Och ditt, Maggan?

6 svar på ”Bokbloggsjerka”

  1. Vad jag önskar att jag vore mer ovanlig här, men jag tror faktiskt att mitt litterära land är USA. Läser nog mest svenska författare därefter amerikanska och en del engelska förstås. Har läst flera av Sekwas utgåvor och tyckt väldigt mycket om flera men jag tror ändå inte Frankrike är mitt litterära land. Fast sedan undrar jag om det inte är så att vi i Sverige läser mest engelskspråkigt bara därför att dessa är de mest översatta?

    1. >> Det är väl så att Frankrike är mitt LAND i hjärtat liksom mera än just ett litterärt sådant, men det är nog som du säger. Jag ska göra en halvårsstatistik av min läsning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *