Jag packar en mkt liten väska för Bergslagen

Av olika skäl blir det just inga packade väskor den här sommaren. Med ett undantag – ett fint sådant: Bergslagen. NE skriver:

Bergslagen, geografiskt ej helt klart avgränsat område i Mellansverige, omfattande norra och västra Västmanland, södra Dalarna och sydöstra Värmland.

Stora delar av bygden är mina sedan barnsben. Andra har jag knappt sett. Med hjälp av Vägar värda en omväg – Bergslagen ska jag i sakta mak puttra runt och se vad jag kan hitta. Visst låter det fint! Boken ger en tripp på 85 mil, fördelat på 5 olika etapper. Noggranna vägbeskrivningar:

1. Efter besöket på Tegelbruksmuséet, fortsätt norrut.

2. 500 m Sväng höger mot ”Huddunge 14”
Efter någon km passeras Starfors Herrgård.
[…]

3. 13.8 km. Sväng vänster mot ”Hundskola”

Följ med mig längs vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *