Sommarläsningsbingo

Undrar ni hur det går med min sommarläsningsbingo? Ja, jag är glad att min definition av sommaren i stort sett följer tidtabellen hos Tivoli i Köpenhamn

Skärmavbild 2014-07-19 kl. 21.08.54

Sommaren slutar alltså strax före bokmässan i min värld. Jag läser en hel del men allt kan ju inte tryckas in i de där rutorna hur gärna jag än vill. Det kommer goda böcker i min väg som jag vill läsa oavsett. Och det gör ju förstås ingenting. Just nu är det ju Blonde-läsning (och den borde förstås vara ”något alla har läst utom du”) och Tom Rachman vilket är bokstavsboken. Jag kämpar på och ropar nog snart bingo för första raden!

sommarbingo

8 svar på ”Sommarläsningsbingo”

 1. Har antagit utmaningen men har problem med några av fälten. Brukar alltid läsa ut påbörjade böcker så den kommer ju bli omöjlig. Sedan undrar jag om du eller någon annan har förslag på novella?

  1. >> Cecilia, jag läser Den röda ponnyn av John Steinbeck som ska varas en novella. Den är sådär. Så lite novella-tips vore ju toppen!

 2. här med förlänger jag också sommaren enligt ditt och Tivolis system!

  ang. novellor: The Yellow Wallpaper, eller Stephen Kings Four Past Midnight eller Aleksandr Grins Scarlet Sails. Min blir Steinbecks ponny, också efter ditt tips, A-S.

  själv har jag lite problem med (tolkningen av) kategorin ’A classic you should have read in school’

  1. >> Minde the book. Åh, The Yellow Wallpaper påminner mig om Richmond! Tror jag såg den på bibblo där! jag har också ”a classic”. Tänker att det är en bok som självklart skulle läsas på gymnasiet men som jag struntade i eftersom jag gick ut och tjuvrökte i stället. Nåt med Selma Lagerlöf eller Strindberg. Men jag tror att jag tänker tolka det väldigt vitt och brett.

 3. ps. nu har jag läst The Red Pony, med ett öga. Så brutal!
  blev ev. sugen på Cannery Row, har nog bara läst East of Eden förutom pärlan och möss och människor, som de flesta läst i skolan : )

  1. >> mind the book. Du vet, jag bara älskar den där miljön! Men tyckte allt i sin helhet är mer godkänt än fantastiskt.

 4. Pärlan kommer att bli min novella, jag har faktiskt helt missat att läsa Steinbeck i skolan (även om jag läst Möss och människor när jag själv undervisat).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *