BookADay – 1

Under augusti saluterar vi  böcker lite extra genom att köra en BookADay. Det är förlaget Borough Press i Storbritannien som drog igång det hela under juni (och vi hittade idén hos Annas bokbord) Det går an att fira också i augusti, tycker vi och kör ett dubbelbubbel!

1. Favoritbok från barndomen (Favourite book from childhood):

Ann-Sofie: Den här frågan har jag ältat med min mamma flera gånger. Jag lärde mig läsa och skriva tidigt. Boklistan innehöll böcker som Saltkråkan, Lotta på Bråkmakargatan, storasysters läseböcker med Li och Lo, Allrakäraste syster,  Barn från främmande länder (en något kategorisk bilderbok från sin tid). Men favoriten? Måste jag välja?

Maggan: Jag trollbands av Elsa Beskows bildspråk, främst i sagorna om Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin.

 

bookaday

8 svar på ”BookADay – 1”

  1. Någon av Enid Blytons mysterieböcker. En titel jag minns är Mysteriet med de anonyma breven. Mycket spännande!

  2. ”Mysteriet med de anonyma breven” var jättebra. Var med Fatty hans hund och vänner och den otrevlige konstapel Goon eller hur?

    1. Javisst var Fatty en av de centrala karaktärerna. Men jag förstod nog inte då att det betydde Fetknopp.

    2. Javisst var Fatty en av de centrala karaktärerna. Men jag förstod nog inte då att det betydde Fetknopp. WordPress tycker att jag upprepar mig. De tycker inte jag.

    3. Nu har jag ju faktiskt upprepat mig. Det var inte meningen. WordPress ville censurera mig och det gillade jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *