BookADay – 9

Film eller TV-omslagsbok  (Film or Tv-tie in).

Vad menas? Vi tar Hanna på feministbibliotekets definition och säger att det är en bok som filmats och där sedan filmen anspelas på bokomslaget

Ann-Sofie: Jag kunde inte komma på någon, men jag frågade på fb och fick många svar. Tack!  Läs här

KejsarenMaggan: Tv-serien gjord på Selma Lagerlöfs Kejsaren från Portugallien fick mig att läsa boken. Båda är lika gripande. Slutet i tv-serien och boken är dock olika, tror jag förstår varför men att avslöja det vore en spoiler. En lättläst version av ljudboken pryds av Ingvar Hirdvall som gestaltade den fattige torparen Jan Andersson klädd som Kejsaren av Portugallien.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

2 svar på ”BookADay – 9”

  1. Svinalängorna, som egentligen blev nåt annat som film, eftersom filmen fick en annan vinkling, efter vad jag läst mig till. Det omslag som man ser på Adlibris hemsida har ingen bild ur filmversionen, men jag tycker mig minnas att jag sett ett omslag med Noomi Rapace. Rätta mig om jag har fel. Jag har inte haft tid att forska.

  2. Den finska utgåvan av Svinalängorna fick det i alla fall Rosmari 🙂

    https://biblioteket.stockholm.se/titel/60332

    Själv kör jag med min En förlorad värld, Brideshead revisited. Köpte boken med omslag från den tv-serien (sen kom den ju som film) när jag var på Castle Howard i Yorkshire där både tv-serie och film spelats in. Monstruöst slott. Såg om filmen när den gick på SVT för bara några veckor sedan. Ska försöka hitta boken också …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *