BookADay – 10

Påminner mig om någon jag älskar (Reminds me of someone I love)

Maggan: Orden som befriar av Marie Cardinal står i min bokhylla och påminner mig om en nära väninna som dog ung. Kommer aldrig att läsa om, det skulle göra för ont.

Ann-Sofie: Men vilka svåra frågor! Jag skulle kunna välja någon av samma skäl som Maggan här ovan, men för variationens skull försöker jag komma på något annat. Böcker påminner mig mer om hur det var när jag läste dem (och i förekommande fall den jag läste boken för). Så ur det perspektivet väljer jag Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink som lästes på en varm brygga på Röst
– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

4 svar på ”BookADay – 10”

  1. Spanar i bokhyllan och undrar – påminner om någon jag älskar? Jag tittar sällan på böcker jag läst för längesen. Är mer nyfiken på det nyutgivna.
    När blicken faller på böckerna av Gerda Anttti (jag har fem) tänker jag på min mamma Greta. Det är från henne de inbundna volymerna kommer. ”Ett ögonblick i sänder” och ”Jag reder mig nog”, böcker från 80-talet. Jag gillade alla. Gerda Anttti är fortfarande produktiv, men jag har inte läst henne sen 90-talet.

      1. Inte i första taget. Men böckerna ser så lättslukade ut, så kanske. Jag blev påmind om att jag, på C-kursen i litteraturvetenskap, ju faktiskt gjorde en analys av en av hennes noveller utifrån ett maktperspektiv skisserat av Pierre Bourdieu, en sociolog, som var väldigt inne på 90-talet. Hans namn fick jag leta efter länge.

  2. Länge sedan jag läste Antti men jag minns att jag tyckte väldigt mycket om böckerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *