BookADay – 15

 Favortibokmamma och favoritbookpappa (Favorite fictional father:)

Annas bokbord upplyser om att den 15 juni är fars dag i delar av den engelskspråkiga världen så det är säkert därför det var en pappa-hyllning i BookADay. Men nu är det augusti och vi lägger till bokmamma såklart.

Ann-Sofie: Då blir det mamman i  Sarah Dessens Allt och lite till. Hon är alltid där för sina barn, står på gårdsplanen och väntar oavsett vad som hände förra gången de sågs. Bokpappan blir Karl-Ove Knausgårds Min Kamp-pappa. Inte för att han är behaglig, utan för att han är omöjlig att glömma.

Maggan: Mamma Lisa i Lotta-böckerna av Merri Vik och pappan i Madicken av Astrid Lindgren.

– – – – –

Vi kör BookADay under augusti. Här finns all info.

Ett svar på ”BookADay – 15”

  1. Mitt val faller på mamman i Bullerbyböckerna av Astrid Lindgren. Jag har inga starka minnen av några föräldragestalter i allt jag läst, men hon var Ok. Vad hon heter kan jag dock inte förtälja, föräldrarna har inga namn i den sönderlästa volym som uppenbarade sig i en vilsekommen boktrave.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *