Brev från Europa: Gent

Goedemorgen. Utanför mitt fönster rinner ån stilla. Jag tror först att det är en av alla kanalerna i Gent men får snart veta att det är en naturlig flod. Eller å. Eller älv. Lei hursomhelst tänker jag och tragglar de ännu inte så svåra nederländska fraserna. Ik heet Ann-Sofie.

Universitetet är, hur ska jag säga, rustikt. Med mycket trä i bänkar och räcken. Ik heet Ann-Sofie säger jag en gång till och h-ljudet låter riktigt rätt, eller hur? Jag lär mig man och kvinna och pojke och flicka och hur ska jag använda det när jag går på bokbutiksjakt?  Ik heet Ann-Sofie och bokhandlaren nickar förvånat. Vi övergår till engelska och han visar mig hyllan med ungdomsromaner som jag kan försöka mig på. Jag vet inte om det är dags än. Men bokhandeln är stor, snygg och välsorterad.

kanalOch staden. Staden! Vilken tur att det var just hit jag skulle. Vackra hus och vad gör det att jag går vilse åtminstone två gånger. Fram kommer man alltid. Den lediga tiden ägnar jag mig åt Klas Östergrens Twist och vill knappt sluta.

Läs  mer om Gent och litteraturen här. Eller åk hit. 16 främmande språk inklusive svenska undervisas på skolan.

Och nederländska.Tot ziens!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *