Frukostintervjun: Pär Sahlin

Det tog inte lång tid att sälja slut på första upplagan av hans senaste bok Solhjärtats hemlighet och barnen i den så kallade mellanåldern skriver till författaren Pär Sahlin och ber honom skynda på med fortsättningen.

P_rs frukost3Godmorgon Pär! Vad äter en författare till frukost?
Jag kör en variant av 5:2. Jag lider fem dagar då jag dricker spenatsmoothie (jag vet, det låter verkligen äckligt men är gott) och svart kaffe med en skugga mjölk. På helgerna frossar jag i dagarna två. Då blir det rostat surdegsbröd, starka salamikorvar och goda ostar, hinkvis av kaffe och om andan faller på apelsinjuice från råsaftscentrifugen. Sa jag att jag bodde på Söder, förresten?

Hipstervarning på det! Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Helst skulle jag vilja läsa roman men det har liksom aldrig blivit av. Det är något med smör och pocket som skrämmer, tror jag. Jag har småbarn så man får vara glad om man slipper Disney Junior på morgnarna. På helgerna läser jag kulturdelen och bostadsmagasinet i tidningen.

Vi gör ett försök nu att hjälpa dig på traven. En bra morgonroman, vad kan det vara?
Hoppa hage av Julio Cortázar. Då kan man börja var man vill i boken, utan att behöva ha koll på var man slutade sist. Risken är dock att den skulle
bli än mer obegriplig som morgonroman. Och ska jag vara ärlig har jag inte läst den. Men den låter som en bra start på dagen. En bra morgondikt
däremot skulle vara något av Bruno K Öijer.

Hoppa hage är superbra. Passar alla dygnets tider. Vad läser du just nu?
Rasismen i Sverige (red Lawen Mohtadi, Devrim Madi), Krigarna av Mats Wahl och Bruno K Öijers Och natten viskade Annabel Lee

Vad använder du som bokmärke?
Jag gör hundöron. Jag vet, det är en synd. När jag reser använder jag ibland tågbiljetten eller boardingcardet (heter det så?)

Det gör det säkert. Och hundöron ftw! En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
I bokstavsordning så klart! Efter författarnas efternamn. Skönlitteratur för sig, poesi för sig.

Tusen tack. Ha en fortsatt bra dag och gör inte barnen besvikna nu. Skriv på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *