Dan före dan före dan före dan före dan före dopparedan

Nu kan det få bli jul för igår hade Breakfast Book Club säsongsavslutning med fiktiv glögg och riktiga böcker. Alla fina boktips till julläsningen kommer snart i en bloggy. Just nu hittas de under #bokglögg på twitter om du inte orkar vänta på mig för nu ska jag göra en jul-läsningsenkät! Det är hos Enligt O som jag hämtat den.

Julen närmar sig alltså med stormsteg. Vilka/ vilken bok önskar du dig i julklapp i år?
Det var längesen jag särskilt önskade mig böcker. Jag ger mig själv julläsningsböcker och jag ska visa en bild på högen endera dan. Den innehåller allt som jag inte har hunnit läsa under hösten typ.

Har du något bra tips på en riktigt bra bok att ge bort i julklapp? Det går bra med flera tips fördelat på genre också om du har många idéer.
Jag tycker man ska ge bort Expeditionen av Bea Uusma. Årets bok tror jag. Sen tycker jag att Det blå arkivet av Lars H Gustafsson är en bra bok för alla som lever.  Och så slår jag ett slag för novellen Har ni sett Novellix senaste fyra? Franska klassiker!

Många ser till att ordna julläsningen på egen hand för att se till att vara på den säkra sidan och få läsa det man vill och inte bara det som den nyckfulle tomten kommer med. Har du planerat din julläsning? Kanske sparat någon godbit eller köpt hem enbart för att förgylla din jul och nyårshelg?
Se ovan svar.

Julen är ju en social högtid med släkt och familj i centrum. Hur gör man då för att hitta lästiden? Har du någon bra ursäkt för att slippa ifrån sällskapsspel och grönkål och få läsa en stund i lugn och ro?
På julafton är det jag som ser till att sällskapsspelet kommer på bordet, så det smiter jag inte ifrån. Lästid kommer jag få ändå så det räcker.

Många läser höstens pristagare, typ Nobel eller Augustpris, under julen. Brukar du göra det?
Ja, faktiskt blir det Modiano i jul. Men det är för att han skriver om Paris, inte för att han är nobelpristagare.

Brukar du läsa någon särskild bok eller bokgenre för att komma i julstämning?
I år jobbar jag nästan fram till Kalle Anka, och har inte alls haft tid att läsa julstämningsböcker. Annars brukar jag googla på Christmas Chick Lit. Då hittar man både högt och lågt. Det är kul! Annars är Dash och Lilys utmaningsbok den bästa julboken. Den börjar den 21 december och den läser jag alltid.

Finns det någonting du absolut INTE vill ha i julklapp?
Jag blir glad för precis allting. Att någon tänkt på mig och vill ge mig en julklapp är ju helt fantastiskt.

Vad är det godaste tilltugget till en bok under julen?
Jag har fått ett recept som heter Tomtesnarr. Man smälter marabou mjölkchoklad och vräker i allt smågodis som man gillar. Sen får det stelna och sen bryter man bitar och äter. Sjukt gott.

Har du något speciellt minne av en fantastisk läsupplevelse från någon tidigare jul?
Näe, det kan jag inte komma på.

Finns det något speciellt du har som tradition att läsa varje jul?
Som sagt, Dash och Lilys utmaningsbok!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *