Frukostintervjun: Anna Bråtenius

I somras läste jag Så som vågorna slår mot stenig strand av Anna Bråtenius, och jag tyckte mycket om den. Det är en roman om det vanliga livet, det vill säga fullt av dramatik. Vill du också läsa den? Vi tävlar ut 3 stycken. Mejla oss (redaktionen@breakfastbookclub.se) en rad så är du med.  (Senast 14 oktober)

Bratenius Portratt

God morgon Anna! Vad äter du till frukost?
Jag älskar frukost. Får jag välja vad jag vill ha? Då tar jag naturell youghurt toppad med tropisk fruktsallad. Och det blir ingen bra frukost utan min dagliga kopp gott Earl Grey te.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Är jag på semester väljer jag en roman.

En bra morgonroman, vad kan det vara?

En perfekt morgon/semesterroman är klassikern ”Bonjour Tristesse” av Francoise Sagan. Då den kom ut 1954 tyckte tidningen Le Figaro att den var ett ”förtjusande litet monster med odiskutabla litterära kvaliteter”.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag Haruki Murakamis självbiografiska ”Vad jag pratar om när jag pratar om löpning”. Murakami lär springa sex mil i veckan och bara tanken på sådana pass drar upp min puls över hundra, MEN texten intresserar mig. Murakami är en fantastisk författare och jag tycker om hans tankar om livet, springandet och skrivandet.

Vad använder du som bokmärke?
Bokmärke? Jag är en ”man tager vad man haver” typ.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Mina böcker finns överallt där jag tycker om att se dem – i fönsternischer, på sidobord, i hyllor och i korgar. Det finns många gamla vackert inbundna böcker med läderryggar i mitt arbetsrum, de gör det trivsamt.

Det låter som ett härligt hem! Tack för intervjun, och ha en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *