Jag läser här, du lyssnar där

Du ska veta att jag har en röst som passar för högläsning. Det tycker jag och det tycker Alla Mina Barn och särskilt lilla D. Jag försöker läsa varje gång vi träffas, såklart, men jag har hittat en kul grej. Du kanske såg det nere på bokmässan?

startsidaHör här: En app i iPaden, i appen en bok. Men nu kommer det roliga. Jag kan läsa in boken, med min bästa högläsningsröst. Sen kan lilla D öppna appen i iPaden hemma hos sig och lyssna till när jag läser sagan. Och titta på bilderna. Min röst följer bläddringen.

Vad kan jag läsa då? Det finns ett par hundra böcker att välja mellan, och för oss passar till exempel Stina Wirséns ”Vem?”-böcker och ”Totte”-böckerna. Rent praktiskt är Storimi en abonnemangstjänst där man får sex användarkonton i varje huvudkonto. Jag har ett konto och lilla D(:s föräldrar) har ett och så vidare.

Lilla D läser inte (än). Men är man lite äldre, och kan läsa själv, kan ungen själv spela in en saga. Och jag tänker att om jag hade en liten läskunnig bubbling som läste en saga till mig på kvällen, så skulle jag sova så gott sen.

—–

Kalaset lanseras senare i höst. Läs mer på storimi.se 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *