Bibblospaning Gent

gentbibbloEn av de roligare saker att göra när man kommer till en ny stad är att gå på biblioteket. I Gent finns flera, inte minst universitetets höga boktorn. Jag blev guidad i huvudbiblioteket, ett hus som ligger snygg och prydligt i staden, men som är alldeles för trång för sina böcker. Så nu är ett nytt hus på gång – efter en lång tid av bråk. Hur ska det smälta in? har motståndarna skrikit. Hur bra som helst, säger jag!

Längst ner i nuvarande hus finns ett temarum och bibliotekarien som är ansvarig för rummet säger

The concept of a theme room started 25 years ago and has been successful from early on. This theme emplacement is unique in Flanders in that way that we are not bound by a traditional way of presenting our materials but by the interests of our customers. Books are classified by much needed areas of interest such as: filmed books, people and society, healthy living…
 

Också i Gent hittar man udda bokmärken.

The worst bookmark we found in a book: a reader made  one with all the  alleged errors he found in a book he borrowed from our library: e.g. the depth of that lake is not …m deep but…, the name of that person is not x but y, he married not on July 12th but August 12th etc… etc…

 

Läs mer om biblioteken här. Nederländska är inte så svårt som man kan tro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *