#bbclon

Fyra bbc-resor det senaste året – helt underbart! Vi började med bokbrunch i Berlin i december 2014. Tog oss till Helsingfors i april 2015 och vidare till Humlebæk och Louisiana i augusti. Och så toppade vi med London detta års december.

Det här med hashtaggen #bbc har sina sidor. Ingen orkar ju skriva breakfastbookclub så förkortning är bekvämt när man enkelt vill hitta bilder bilder och inlägg som vi och våra reskamrater samlar på instagram och facebook. Vi var inte de enda som sorterade in oss under den # i Berlin *harkel* men idén var grundlagd och i därefter var den följdriktigt #bbchelsingfors och #bbclouisiana.

151205-9

Och så var det dags för #bbclon (för att inte krocka med ett större mediaföretag … ) där vår ciceron Camilla (Mind the Book) gav oss en heldag. Vi började i Chiswick, med promenader i mystiska gränder och vackra stränder.  En local Chiswick-bo Alastair Hilton anslöt sig till oss och vi kunde ställa alla frågor vi ville om området. Verkligen kul! Han är fotograf och hans bilder finns t ex här.  Efter god publunch tog vi buss 65 ttill Richmond för att suga in anden av Virginia Woolf som ju verkade här.

I hennes fotspår (och med Resan ut i tankarna) gick vandringen upp på Richmond Hill och genom Richmond Park för att avslutas med Prosecco och macarons.  [insert valfria engelska hänförda utrop] .

151206-1Till londonbornas stora glädje och gagn höglästes det också ett litet avsnitt ur Tunnelseende. Den här romanen är en av mina stora favoriter, och en av de få som jag har läst flera gånger. Huvudpersonen Andy antar ett vad att åka förbi samtliga tunnelbanestationer under ett dygn. Boken är tågnördig och oerhört rolig. Att åka till Richmond utan att framför sig se den stackars killen som sitter fastkedjad i vagnen efter en lyckad (?) svensexa är omöjligt.

Så fyra resor hittills. Blir det flera? Såklart! Vi älskar det här med att träffas ute i världen. Planen är att inte bli fullt så hysteriska i antal resor nästa år. Räkna med en resa i slutet av april. Till en stad i Europa. Med intressant samtida litteratur. Och ball miljö. Tills dess: Tack alla som var med och gjorde vår resa! Utan er – ingenting.

 

3 svar på ”#bbclon”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *