Läsutmaningar 2015 – nu får jag ge mig?

Nytt år och nya drömmar. Alla flöden är fulla av ”så här mycket har jag läst” och ”så här mycket ska jag läsa”. Jag triggas som bekant av de där läsutmaningarna. Förra året var jag mycket behärskad och hade två stycken mycket små och mycket begränsande läsutmaningar. Det är lagom för mig. För under alla år som jag har läst böcker har jag faktiskt aldrig någonsin klarat en årslång läsutmaning. Aldrig. Jag tror att det är en brist i min karaktär.

Nix, inte heller 2015 års utmaningar gick hela vägen. Jag hade två i år. Kaosutmaningen kommer från Sagan om Sagorna och för att klara den behövdes 20 rätt. Jag tänkte förstås alla. 14 av 35 fixade jag, vid en efterhandskonstruktion. Det finns en för 2016 också om någon vill hoppa på. Sen har vi sommarläsningssbingo. Lika roligt varje år! Här är jag dock sval och tänker som andra kamrater i bingoklubben – det får ta den tid det tar. Typ till nästa sommar? Men i år har jag gjort en analys av varför jag inte klarar de årslånga läsutmaningarna. Det beror på att de är årslånga. Jag glömmer bort att tänka på att jag har en utmaning när det är sådär utdraget. Men jag har faktiskt klarat en liten månadsutmaning – Läsmaraton maj 2014. Men det var på håret.

Ändå är det något visst med de där utmaningarna. Att med enkla medel styra in sig på andra böcker än de man kanske tänkt sig att läsa. Så tror jag. Och tänker: ÄR 2016 året då jag står emot en ny utmaning? Eller året jag klarar att uppfylla en?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *