CrimetimeGotland 2017, jodå snart är det dags

I år åker vi också till Gotland och lyssnar till allehanda spänningsförfattare. Och vi har nöjet att ha en bokfrukost. Mer om det senare. För nu vill ju säga lite hurra och wow för författarlistan. Jag vill lyssna till Elly Griffiths förstås. Och Emma Donoghue, vars bok Room eller Inlåsta ligger oläst i bokhyllan.  Jag blev påverkad av Magnus Erikssons recension. Kanske vill jag läsa den i augusti, vem vet. Miko Porvali från Finland ska också bli spännande att lyssna till. Till sommaren kommer han ut med Blå död, uppskriven på min att läsa-lista. Finland är ett land med intressant och omvälvande historia. Det ska dessutom bli väldigt kul att se Jan Mårtensson.

För ett tag sedan var vi på presentation av priset som delas ut under festivalen. Nu har man ännu fler kategorier som Årets deckardebut , barndeckare, deckarförfattare – läsarnas pris, ett hederspris och ett Nordic Noir –Thriller Prize som en utländsk författare kan få ”som skriver och verkar i den växande Nordic Noir-andan” Flott värre. Första året var prisutdelningen en liten undanskymd historia, men förra året drog man på lite mer och säker i år också. Det blir kul!

Jag tycker dock att det är synd att man tidigarelagt festivalen ”för att alla sommargotlänningar ska kunna vara med.” Well, redan förra året var det väldigt trångt på sina ställen och dessutom tycker jag det vore roligare när man drar ut på sommarsäsongen.

Nåja, fint ska det bli att vara där ett år till. Kommer du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *