We are back!

Sommaren är långt ifrån över. Över bokmässan allraminst! Men en lista över sommarens företeelser – hittills – passar väl nu när bloggen lämnar sin semester.

Vi listar sommarens:

bästa:
Ann-Sofie: Hilma,en roman om gåtan Hilma af Klint. En rusig kommentar om boken kommer framledes. På andraplatsen kommer Jag vet allt det här av Annika Paldanius.
Maggan: If I knew you were going to be this beautiful I never would have let you go av Judy Chircurel. Jodå, titeln består av 16 ord sammanlagt, fast en om möjligt ännu bättre bok är Ett litet liv, se vidare under tjockis.

tjockis:
Ann-Sofie: Pågår fortfarande. Här är jag av Jonathan Safran Foer
Maggan: Ett litet liv av Hanya Yanagihara, kommer att ta lång tid att återhämta sig från denna uppslukande läsning.

läsplats:
Ann-Sofie: Solstolen, alltid solstolen.
Maggan: Har läst mycket på balkongen uthälld i min fat boy, (en jättestor saccosäck).

TV-serie:
Ann-Sofie: Det får väl bli Cowboykåken. Jag är galet svag för människor som bygger sina egna (timmer)hus.
Maggan:  Tredje säsongen av Fargo, innehåller ett makalöst raffinerat porträtt av en skurk med dåliga tänder. ( Man behöver inte ha sett de två tidigare säsongerna utan kan hoppa på trean direkt, hint hint)

finaste bokomslag:
Ann-Sofie: Tjat, tjat men Hilma tar priset här också.
Maggan: Se på mig! En biografi över Zarah Leander av Beata Arnborg.

feelgood:
Ann-Sofie: Mat och kärlek i Minnesota. Oväntat intressant om kocken Eva. En rad berättelser om och av andra människor, men där Eva har en roll.
Maggan: Nortons filosofiska memoarer av Håkan Nesser.

read on location:
Ann-Sofie: Trädens hemliga liv på landet. Har en annan syn på björkarna nu.
Maggan: Fyra dagar i Kabul av Anna Tell, utspelas även på Kungsholmen i Stockholm. Lyssnade till boken under en tunnelbaneresa under ön. ( Kungsholmen alltså).

bok som aldrig blev läst:
Ann-Sofie: The lonely city. Såg att finns översatt och heter då Den ensamma staden : om konst, ensamhet och överlevnad Men som sagt, sommaren är sannerligen inte över.
Maggan: Stad i brand av Garth Risk Hallberg, vill så gärna läsa men kommer inte att hinna innan lånet på biblioteket går ut.

ljudbok:
Ann-Sofie: De polyglotta älskarna. Jag lyssnar sådär mycket. Det har ju visat sig att jag kan läsa och sticka samtidigt, liksom och det är ju det bästa.
Maggan: Hågkomster ur ett dåligt minne av Monica Zetterlund och Tom Alandh. Monica läser själv den personliga texten och det hörs att orden är hennes egna.

var så trist att jag inte orkade läsa ut:
Ann-Sofie: Nej, jag har läst ut ALLA böcker.
Maggan: Blicken,pilen, filen av Dorthe Nors. Fast jag måste kanske ta upp den igen. Den finns som läsförslag i en av mina bokcirklar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *