5 tycker om

Många av våra bekanta läser förstås, men det är ju en bråkdel som bloggar om sitt läsande. Vi får deras boktips ändå, men nu är det er tur! Varannan vecka får du träffa fem storläsare som tycker om litteratur.

Amanda, bokslukare sedan barnsben som föredrar e-böcker eftersom de tar mindre plats. På sängbordet just nu ligger Dvärgen av Pär Lagerkvist

Lars, man med snille och smak, läser mest som andra män, alltså om krig och kungar. På sängbordet just nu ligger Operahistoria av Göran Gademan, Den andra musiken av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli och Fru Petrovas sko av Wilhelm Agrell. Den senare i telefonen som ligger på sängbordet.

Alva, gick med i Svalans bokklubb på 50-talet. Har alltid två-tre böcker på gång. På sängbordet ligger just nu den precis avslutade Miraklet av Emma Donoghue (mycket bra!)  och På drift av Marianne Lindberg De Geer.

Pär, barnboksförfattare som bl a skrivit fantasyserien Solhjärtats hemlighet. Läser vitt och brett, långsamt och för fort och alltid för många böcker på en och samma gång. På sängbordet just nu ligger den precis påbörjade Flickorna av Emma Cline (en lovande start). Tillsammans med mina barn lyssnar jag om kvällarna på den fantastiska ungdomsboken Crossover av Kwame Alexander, inläst och översatt av Jason Diakité. Hiphop, poesi och basket i skön förening.

Cecilia, vaknar tidigt och läser gärna lite då. Lunchläser hellre än äter. På mitt väldigt lilla fysiska sängbord ligger bara mina två läsplattor. Jag har alltid en morgonbok på gång i min Kindle parallellt med den huvudsakliga boken jag läser. Mitt bildliga sängbord styrs oftast av bibliotekslån och bokcirkelböcker. Just nu The Trouble With Goats and Sheep av Joanna Cannon och nästa vecka blir det Kjell Westös nya.

3 svar på ”5 tycker om”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *