Om sängbordsböcker

I tisdags fick ni möta vår panel och de berättade för er om vad som låg på deras sängbord. Vi vet att ni också undrar vad som ligger på våra sängbord och nu ska vi inte hålla er på sträckbänken längre.

Maggan: Ovanligt nog läser jag två böcker på raken av samma författare. Avslutade Kjell Westös alldeles nya roman Den svavelgula himlen förra veckan. Vid ett författarsamtal på Akademibokhandeln i lördags avslöjade Kjell Westö att boken med titeln  Drömmaren vid Smedsplan, som hans berättarjag skriver och debuterar med i romanen, av minnesgoda läsare kan identifieras som Westös egen debutbok Drakarna över Helsingfors från 1996. Jag har läst många Westö men inte just den. Då boken fanns som e-bok på Storytel var det oemotståndligt, jag bara måste läsa. På mitt nattduksbord ligger således Drakarna över Helsingfors av Kjell Westö.

Ann-Sofie: Jag är ingen sängläsare av rang. När jag går och lägger mig på kvällen somnar jag som regel omedelbart. Ska jag läsa måste det ske på andra platser eller tidpunkter. Mina pågående böcker ligger därför aldrig bredvid sängen. Jag hittar till exempel Under odjurspälsen (Klara Krantz) på köksbordet, Den svavelgula himlen (Kjell Westö) på vardagsrumsbordet och Här är jag (Jonathan Safran Foer) på skrivbordet.

Men jag har en riktigt snygg bokhylla bredvid sängen där jag förvarar böcker. Bara inte dem jag läser just nu! Det är en 50-talsbjörk med intarsia, väldigt stökig och dammig. För alla våran skull får ni därför bara se en detaljbild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *