Frukostintervjun: Lina Bengtsdotter

Vi träffade Lina Bengtsdotter, författare till Annabelle, vid frukostdags under CrimeTime Gotland. Men vi åt ju ingenting för vi ville inte samtala med mat i munnen! Så nu vill vi veta allt om frukostvanorna.

Godmorgon Lina! Vad äter du till frukost?
Fil och musli och någon macka om det finns tid. Om jag har mina barn äter jag stående vid diskbänken som en moder från förr. Det är ingen idé att sätta sig eftersom det alltid är något jag måste göra eller torka upp.

Läser du helst morgontidningen eller en roman till frukosten?
Om jag inte har barnen så läser jag gärna en stund i sängen innan jag går upp och sedan morgontidningen till frukosten (den är lättare att ha uppslagen så att man kan ha händerna fria till att äta).

En bra morgonroman, vad kan det vara?
Jag har lite svårt att dela in romaner i tider på det viset eftersom jag läser när som helst när jag får en lucka. Men eftersom jag ofta har bråttom på morgonen och en bra roman får mig att förlora tidsuppfattningen så får en bra morgonroman inte vara för bra helt enkelt.  🙂

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag Vera av Anne Swärd. Jag älskar hennes tidigare böcker och den här lovar också mycket gott.

Jag skriver upp den på att-läsa-listan! Nå, vad använder du som bokmärke?
Jag har en massa fina bokmärken men de är alltid någon annanstans så oftast blir det ett gammalt kvitto eller en post-it-lapp.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Jag sorterar lite som en bibliotekarie tror jag, fakta för sig och romaner uppdelade i svenska och utländska. Stora klassiker har jag på en särskild plats och likadant är det med mina favoritböcker. Dem vill jag lätt komma åt utan att behöva leta.

Tusen tack för intervjun och ha bra dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *