Crimetime Gotland, krimromaner och Annabelle

Vädret: Mycket fint. Nästan hela tiden, utom när det tokregnade och jag fick torka håret med pappershanddukar inne på Wisby strand.
Författare: Det är alltid roligt att lyssna till de utländska gästerna. Elly Griffiths, Jane Harper och Gregg Hurwitz, Emma Donoghue, Unni Lindell, Torkil Damhaug och Mikko Porvali
Bokfrukost: Vi hade den stora äran att prata med Lina Bengtsdotter. Hon var sådär jättetrevlig så att man strax kände sig som BFF. När vi bestämde att vi skulle ha morgonprat med Lina hade vi ju inte läst boken, utan kunde bara hålla tummarna för att den var bra. Och det var den! Jag tycker om hur den så elegant väver ihop flera olika historier, att småstaden skildras så inkännande och kärleksfullt och att det är en cool huvudperson som läser. Vi framförde våra önskemål till Lina att väninnan Susanne skulle få plats i kommande böcker.
Årets pristagare: Eftersom vi som sagt kände oss som bästisar med Lina var det extraroligt att det var hon som vann priset som Årets debutant. Här är vår fanclub.
Det som är trist: Det finns för få kringevenemang. Varför är det inte full rulle med fik och boksignering i Visby Strands stora foaje? Den kändes helt öde! Vad hände med Festivaldrinken på invigningen? Varför hade inte ”Festivalbaren” på Clarion hotell mycket mera kvällsaktiviteter? En Maria Lang-träff fanns. Men återigen: varför inte diskussioner och samtal om H K Rönnblom eller Vic Sunesson!
Till sist om det blir en festival nästa år: Vi önskar oss också ett ballare band runt handleden!
Tack för i år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *