Bokmässan 2017 – så här gick det

Nu är Bokmässan över för det här året! Så här gick det:
Bokmässan i ett ord:
Maggan: Ambivalent. Ann-Sofie: Omväxlande

Färg:
Maggan: Grönt och blått, kryddat med blekrosa. Ann-Sofie: Brukar vara svart, men i år jeansblått.

Mingel:
MagganRoligast hade jag nog i Bucketlists monter.  Ann-Sofie: Många. Jag gillade särskilt Storytels.

Första planerade bokköpet:
Maggan: Framtidens arab del 2 av Riad Sattouf en grafisk roman från Cobolt förlag.
Ann-Sofie: Flora Banks förlorade minne av Emily Barr

Första spontanköpet:
Maggan:
Nyutgåvan av Allrakäraste syster av Astrid Lindgren med bilder av Hans Arnold. Ann-Sofie: Letade efter barnbok med spännande flikar. Det blev Det kommer inget bajs av Benoît Charlat

Sista bokköpet:
Maggan: Mitt inte så perfekta liv av Sophie Kinsella. Signerad till min dotter. Ann-Sofie: Familjen av Kjell Johansson. Signerad till min mamma.

Jakten:
Maggan: Jagade Golnaz Hashamzadeh Bondes seminarium som en galning på lördag morgon. Lyckades slutligen få lyssna till henne i ABF-montern på eftermiddagen. Ann-Sofie: I år letade jag ofta efter Anette, bibliotekskatten ”Var är du?”

Irriterad över:
Maggan: Att det är så varmt och så dålig luft! Svettades konstant. Ann-Sofie: Oro, möjligen men inget annat.

Det jag inte köpte:
Maggan: Stod och fingrade på Stephen Kings Det flera gånger. Men bestämde mig för att den är för tjock. Ann-Sofie: Skrivböcker! Jag hittade inget ställe som sålde (läs: tittade för dåligt).

Sammanfattningsvis:
Maggan: Jag hade väldigt trevligt även om jag tyckte nog att seminarieprogrammet var något tunnare än tidigare år. Flera författare som, enligt min syn på saken, borde varit på plats lyste med sin frånvaro. Ann-Sofie: Bra mässa men håller med Maggan. Allra bäst hade jag det i DN:s monter. Men jag fascinerades allra mest av JohnAjvide Lindqvist. Hans vighet och hans skärpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *