Våra julklappstips

Inte bara panelen springer omkring och köper julklappsböcker. Vi gör det också! Här är några tips.

Maggan: I helgen slukande jag Sven Olov Karlssons augustnominerade fackbok Brandvakten som handlar om den stora branden i Västmanland 2014. En julklapp som passar perfekt till personer med samhällsengagemang och miljöintresse. Fantastiskt skickligt skriven med ett språkligt driv som gör den till en bladvändare. Själv är jag många insikter rikare efter avslutad läsning. Till deckarfantasten föreslår jag Anna Karolinas Sjusiffrigt och föregår min kommande recension på söndag. Driv, spänning, sommar och ett oväntat slut. Perfekt julläsning.
Till pendlaren rekommenderar jag ett provabonnemang på Storytel. Framförallt till tågpendlaren, trafiken lär inte bli snabbare efter jul och man hinner läslyssna många ljudböcker medan man springer runt på perrongen för att hålla värmen.

Ann-Sofie: Till småbarnen kan en bok om Benny passa, skriven av Barbro Lindgren. Benny är en barngris som gör det barn brukar göra. De är otroligt roliga, men kan vara lite vardagsläskiga ibland, dock: de slutar bra. Till den samhällsintresserade blir Är vi framme snart? : drömmen om Europas förenta stater av Per Virtén perfekt. (Också den augustnominerad precis som Brandvakten härovan.) Virténs bok tillsammans med lyssningar av Europa-podden är troligen strålande. Till vem som helst som vill läsa en helt jävla otroligt bra roman rekommenderar jag Hästkrafter av Lars Mytting. Till ytan handlar den om bilar. Men lyfter man på huven öppnas valv efter valv oändligt, om man säger så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *