5 tycker om julhelgsläsning

Under hela hösten har vår panel försett oss med boktips och delat med sig av sin läsning. Stort tack för det! Nu önskar vi er avkopplande helger med mycket läsning. Vad ska ni läsa?

Alva: Jag håller just nu på att avsluta Blackmoore av Julianne Donaldsson. Sen blir det I en skog av sumak av Klas Östergren och Mikael Persbrandts memoarer. Det tycker jag är en bra julblandning!

Pär: Boktravarna växer och frodas i mitt hem. I jul står följande böcker på läslistan: Sällskapet av Christina Hesselholdt, Johannes Klenells Det fria ordet, Amerikanska gudar av Neil Gaiman samt Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren. Sedan kommer det förstås varvas med ett antal 9-12-böcker som jag läser högt tillsammans med mina barn, ex. Nordiska myter av ovannämnda Gaiman, Vålnadens röst av Johan Rundberg, Speglarnas hemlighet (som årets julkalender baseras på) av Erika Vallin samt råmanuset till min nästa bok🙂 God jul!

Amanda: Jag ska läsa Blonde av Joyce Carol Oates eftersom det är december-januaris bok i min bokcirkel. Beroende på hur svårläst den är så varvar jag kanske med Sophie Kinsellas nyaste eller någon eventuell julklappsbok. Håller också på att lyssna på Pakten av Michelle Richmond men den är så spännande så jag kommer nog lyssna klart innan jul.

Cecilia: Som vanligt har jag en del biblioteksböcker som jag måste läsa undan innan lånetiden går ut. De jag ser mest fram emot att läsa är Pachinko av Min Jin Lee och Heather, the Totality av Matthew Weiner, han som skrev Mad Men, ni vet. Vi får se hur många fler som hinns med i juldagarna eftersom den förstnämnda är ganska tjock och det är tänkt att det ska bli tid till lite skidåkning också.

Lars: Det kommer nog att bli mycket Mamma Mu och Pettson & Findus men förhoppningsvis kommer det finnas tid för annan läsning också. Jag hoppas kunna läsa ett par nummer av Filter och Offside som inte hunnits med. Sedan ligger The Thinker’s Toolkit av Morgan D Jones och väntar på hyllan. Jag fick också ett uppvaknande i helgen genom DN i lördags med Katrine Marcals uttalande att män föredrar böcker av män så Bring Up The Bodies av Hilary Mantel ska också läsas. Man vill inte framstå som värsta ”kulturmannen”…

Och därmed säger vi tack och hej till höstens panel. Efter helgerna får ni träffa nya 5 som tycker om böcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *