Grejen med kärlek av Julie James

Vilket glädjepiller nya förlaget Lovereads första titel är! Intrigen är nog världens äldsta, flicka/pojke, man/kvinna avskyr varandra, men på något sätt slutar det med kärlek. Exemplen i litteraturen är många, Elizabeth och mr Darcy i Stolthet och fördom, Anne och Gilbert i Anne på Grönkulla och förstås Paul och Lotta i Merri Viks Lotta-böcker. I Grejen med kärlek är det FBI-agenterna Jessica och John som avskyr varandra redan på utbildningen, men när de å yrkets vägnar träffas igen efter några år börjar saker ting förändras.

Jag läste under många år gamla flick-och hästböcker som ”måbra-underhållning”. Av en slump kom jag sedan att läsa ett antal Stolthet och fördom – fortsättningar som undantagslöst är skrivna av romanceförfattare. Det var nog så jag fick upp ögonen för genren och fick upp ögonen för Simona Ahrnstedts böcker. Jag älskade hennes debut Överenskommelser som kom när alla andra nya författare skrev deckare.

Det är också Simona som valt ut Julie James roman till Lovereads och jag tror mig ana att det är ett grannlaga arbete att välja ut romance-romaner till en nogräknad svensk publik. Vi vill ha starka kvinnor och vi vill ha snygga och modernt skrivna sexscener, med all rätt naturligtvis. I alla fall storgillar jag Jessica och John och hade utomordentligt roligt under läsningen. Jag tror även att Grejen med kärlek kan fungera utmärkt bra att sätta i händerna på en läsovillig tonåring. Kärlek och åtrå är oemotståndligt när man är i den åldern.

Förra året rekommenderade jag bloggens läsare att läsa feelgood istället för ”Påskekrim”. I år rekommenderar jag er att läsa romance!  Följ länkarna nedan, det är dax att klicka hem påskens böcker.

Grejen med kärlek är utgiven på Lovereads 2018 och översatt av Christina Mansicka.

Ett svar på ”Grejen med kärlek av Julie James”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *