Augustpriset 2018 – hälsning n:o 1

Vi är ambassadörer för Augustpriset i år också.  Eller snarare för böckerna som blir nominerade, eller inte.  Det ska blir roligt och det sporrar oss att engagera oss lite mer i det stora litteraturpriset. För August egen del vill man kanske se lite mer prat i bok-kanalerna.

Att vara ambassadör för det här priset är inte ett kommersiellt samarbete, dvs vi får inte betalt för att göra ett jobb. En av förra årets ambassadörer, En förbannad podd, pratar i sitt senaste avsnitt om att de inte vill vara ambassadörer mer därför att det medför en massa merjobb, som de alltså inte får betalt för. Podden är ambitiös och bred som ni vet och säkert mer tidskrävande än att blogga på det viset som vi gör. Vi förstår deras åsikter. Men vi ser på vårt ambassadörskap på ett annat sätt. Vi gör det vi alltid gör. Läser böcker och tycker om dem i våra kanaler. Men med extra inspiration. Det tar samma tid oavsett. Vi gör inte heller annorlunda intervjuer med de nominerade författarna, blir de intervjuade av oss så är det den vanliga frukostintervjun som gäller.

I år kan det nog bli svårt att nominera sex titlar till de tre klasserna (skön, fack, barn- och ung). ”Året har varit ett bra romanår” var det många som sa nere på Bokmässan. Själv är jag ganska dålig på att komma ihåg när böcker kom ut. Antingen tycker jag att jag läste boken alldeles nyss eller att det var väldigt länge sedan. Jag har enkelt svårt att pricka in rätt bok till rätt tidpunkt.

Den 22 oktober presenteras de nominerade titlarna och snart ska Maggan och jag diskutera vilka böcker vi hoppas få uppräknade på Södra teaterns scen. Så nu sätter jag igång att rekapitulera bokåret som gått.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *