Julklappstips eller föralldel julläsningstips!

Alla julklappsböcker inköpta? Synd! För vi har lyssnat runt och samlat ihop en lång räcka böcker som passar i paket både till en själv eller någon annan.

Manhattan Beach av Jennifer Egan, ett uppslukande episkt verk om en ung kvinna i Brooklyn under 30-och 40-tal som mot alla odds blir dykare. 

Vi möts på museet av Anne Youngson är en brevroman, ett ovanligt grepp numera. En brittisk kvinna och en dansk man båda 60-plussare börjar brevväxla och vänskap och kärlek börjar växa fram.

Sju dagar med familjen av Francesca Hornak, en aningen tyngre julroman om en brittisk familj som behöver vara helt isolerade under sju dagar då den äldsta dottern har varit utsatt för smitta. Älskade slutet, men tjuvtitta inte!

Se på oss nu av Geir Gulliksen, en mörk och rakbladsvass norsk relationsroman. 

Madonna i päls av Sabahattin Ali, en klassisk roman om en ung man som möter sin första kärlek i Berlin. Ursprungligen utgiven 1943, ny på svenska.

Sjusiffrigt av Anna Karolina, en thriller om tre kvinnor som begår det perfekta brottet, trodde dom. 

Grejen med kärlek av Julie James, en romance om två FBI-agenter som motvilligt blir förtjusta i varandra.

Jag är, jag är, jag är ett hjärtslag från döden av Maggie O´Farell, om att vara nära sin död men att överleva gång på gång.  

En helt vanlig familj av Mattias Edvardsson, en relationsroman samt en thriller om en liten familj där tonårsdottern häktas misstänkt för mord.

Ragga som du shoppar av Lin Jansson, smart, humoristiskt och underhållande om Lovisa 20 plus som jobbar i affär.

Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg, drömskt och hemskt om mordet på Katrin Da Costa. 

Silvervägen av Stina Jacksson. Belönad som årets deckare, men är så mycket mer än bara en spänningsroman, utspelas i norra Sverige.

Gröna fingrar sökes av Annika Estassy. Om en koloniträdgård och vänskap mellan två kvinnor i helt olika åldrar. 

Till minne av en villkorslös kärlek av Jonas Gardell. En roman om en uppväxt och om en mor som tidigt blir dement. Inspirerad av författarens egen mamma.

Slutet av Mats Strandberg där världen går under vid en exakt tidpunkt, några veckor längre fram. Vad gör vi med varandra fram tills dess?

Profetens vinter av Håkan Östlundh är en riktigt spännande blandvändare om kärlek och makt.

Vad som helst är möjligt av Elizabeth Strout som berättar om relationer i småstadssamhället så att man hisnar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *