Hörde vi ett hurra? Dags för bokmässan!

Ann-Sofie: Min 19:e mässa på raken. Tecken på jag blir äldre och klokare. Första året: mässkatalogen i ett fast handgrepp och många seminarier inringade. Ledordet var nytta och det var tunga föreläsningar. Å andra sidan var det drinken Mette-Marit uppe i Heaven 23. Jag har nog några goda idéer i år också, som att lyssna till utländska författarna. Men vis av erfarenheten (igen: äldre och klokare) vet jag att det brukar bli annorlunda när man är på plats. Man träffar någon som ska lyssna på det och det och så hänger man med.

Maggan: Jag hoppas på att få lyssna till Patrik Svensson som skrivit Ålevangeliet. Började på boken idag och slukade halva direkt. Vilken makalös text! Redan innan har jag kryssat för Han Kang, Audur Ava Olafsdottir, Tessa Hadley och Tayari Jones. Det finns ett seminarium som heter Ljudboken under lupp som jag ska försöka gå på, ljudböcker har ju varit min passion under fler år än Ann-Sofie bevistat bokmässan.

Ann-Sofie. Ja! Direkt när du säger Ålevangeliet känner jag ju att den författaren vill jag ju se! I övrigt hoppas jag också på mycket kaffe och muffins i montrarna. Och en pall att sjunka ner på. Och en och annan fin kasse. Och träffa många trevliga människor.

Maggan: Finns ju alltid många trevliga människor på mässan, ska bli jättehärligt att träffa många av våra bokbloggarkolleger! Så får man ju alltid syn på en massa författare som minglar runt eller åker hiss. Förra året träffade jag Suzanne Brögger i hissen flera gånger. Jag åkte också hiss med Jessica Gedin och hennes mamma Lena Friis Gedin som översatt Harry Potter- böckerna.

Ann-Sofie: Åh ja, det är trevligt att träffa alla! Och när det gäller författaridolerna är det är så fint att antingen låtsas att man minglar med författaridolerna eller också bli starstrucked. Apropå det kommer Ulf L att signera sin Vardagar 2.

Maggan: Vad jag ser framemot mest är det seminarium eller montersamtal som jag bara råkar hamna på och som visar sig vara helt fantastiskt! Blir alltid en eller kanske flera helt oförutsedda bokmässejuveler.

Ann-Sofie: Hurra för det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *