Den bästa dagen av Nanna Mikkelsen

Till Lilla Augustpriset nomineras sex författare som är mellan 16 och 20 år. Idén är att ”öka unga människors intresse för läsning och uppmuntra till eget skrivande.” De sex bidragen ligger på Augustprisets webbplats. Läs dem och rösta fram en vinnare!

Nanna Mikkelsen har skrivit Den bästa dagen. Juryn valde den därför att: ”Det här är något så ovanligt som en ljus dystopi. Författaren besjälar djuren i en tillvaro där människan har försvunnit. Högklassig novellkonst.”

Godmorgon Nanna, vad äter du till frukost?
Jag äter oftast en macka med typ skinka eller påläggschoklad, eller vilken sylt som nu råkar finns  i huset.

God morgon-macka

Vad läser du helst till frukost?
Jag läser helst tidningen, för att  få koll på vad som hänt ute i världen medan jag sov. Om jag läst någon bok är det oftast en riktig spännande en, som jag inte kan släppa taget i!

En bra morgonroman, vad kan det vara?
En bok sin hållit dig vaken natten innan och som får dig upp tidigt morgonen efter. En bok som griper tag i din själ och hjärta helt enkelt! En av de böcker jag läst som varit så var Björnstad av Fredrik Backman, eller Six of Crows av Leigh Bardugo.

Vad läser du just nu?
Oryx and Crake av Margret Atwood.  Verkligen en läsvärd dystopi!! 

Hur ofta skriver du?
 Jag försöker skriva åtminstone lite varje dag, men oftast blir det bara några gånger i veckan där jag sätter mig ner och skriver lite. Tänker på vad jag ska skriva och hittar på historier gör jag  dock nästan  hela tiden!

Läser du helst pappers- eller digitala böcker?
Läser bara pappersböcker! Digitala böcker funkar  inte för mig, jag tycker om att hålla i något fysiskt. 

Vad använder du som bokmärke?
Vad som finns närmast oftast. Kanske en bit hushållspapper, eller en avriven bit papper från ett anteckningsblock.

En viktig avslutande boknördsfråga är förstås hur du sorterar böckerna i hyllan?
Det gör jag inte! I alla fall inte så noga. Har inte så mycket hyllplats, så det blir att de böcker jag tycker om hamnar i min bokhylla inne på mitt rum så att jag bara kan sträcka ut handen och ta en av dem från mitt skrivbord. Resten har hamnat i lådor eller inne i skåp, och de absoluta favoriterna hamnar på en hedersplats på hyllan över skrivbordet eller på mitt nattygsbord!

Tusen tack för intervjun! Ha en fortsatt fin dag och lycka till i omröstningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *