Sommar sommar sommar

Nu går bloggen på sommarlov till augusti, och vi hänger på Instagram under tiden. Ann-Sofie ska solstolsläsa och ordna med tivoli för insekterna. Maggan ska hänga vid Mälaren och åka till Nora för att avnjuta Maria Langmiljöer på plats.

Med några boktips önskar vi trevlig sommar!

Ann-Sofie: Jag gillar ju 300-sidorsböcker men jag slår ett slag förr Lydia Sandgrens Samlade verk. Jag tyckte det var så jobbigt när den tog slut för maken till bra bok var länge sedan jag läste. Finns som pocket nu. En annan höjdare är Ord i djupaste blått där en bokhandel står i centrum. En YA-bok om Rachel som förlorat sin bror, och nu är åter i barndomsstaden. Det är inte lätt att klara ut allt trassel.

Nu är väl ingen av de där just särskilt somriga om det är vad du letar efter och mitt sista tips är kanske inte det heller. Elisabeth Åsbrink, Orden som formade Sverige. Boken består av sextio historiska nedslag, sextio texter om utvalda ord och uttryck som på olika sätt ger bilder av vad svenska värderingar och svenskhet kan vara. Så bra och intressant, perfekt för en dag på stranden om du frågar mig!

Maggan: Set Mattssons historiska kriminalromaner tror jag tyvärr många har missat. Utspelas i Malmö frän krigsslutet 1945 fram till senare delen av 50-talet. Kriminalfallen har verklighetsanknytning och läsaren får följa polisen Douglas Palm och hans fru Anna. En romanserie som fångar tidsandan på pricken. Samtliga romaner finns på Storytel. Conny Palmkvist är en annan författare som jag tycker förtjänar massor av läsare. Hans romaner är innerliga och mänskliga, handlar om de tilltufsade människorna som vi ofta inte lägger märke till. Även Palmkvists romaner finns på Storytel.


Om du liksom jag slukade Wahlströmsböcker, med de gröna och röda ryggarna som ung, kan jag tipsa om att mängder av dessa böcker finns att läsa på Storytel. Lotta-böcker, Tvillingdetektiverna, Maria och blå Prinsen, Annika-böckerna, Dante och Tvärsan och till och med de gamla Sprakfåleböckerna som våra mormödrar läste. In och botanisera, finns stor chans att du hittar just din favorit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *