Mannen med hibiskusshortsen av Signe Svensson

Den framgångsrika arkitekten Isabella är på kryssning med sin familj. Båten har just angjort Capri när hon lägger märke till mannen som sitter vid Faraglionis klippor, klädd i ett par shorts prydda med hibiskusblommor.  Isabellas äktenskap med viktigpettern och medelmåttan Niklas hade inte överlevt om hon inte kryddat med en och annan otrohet. Hon genskjuter mannen vid baren och inleder affären med självsäkerheten hos någon som brukar få det hon vill ha.

Ett bråddjup lurar under det lätta och eleganta språket. En skoningslös skildring av ett omaka äktenskap mejslas fram mot bakgrund av ett sommarskönt Capri. På få sidor ryms en fullödig kortroman med driv och fint skildrade karaktärer. Tänker att Mannen med hibiskusshortsen är en lysande bokcirkelbok, finns mycket mellan raderna att diskutera och tycka olika om. Jag gillar verkligen Isabella, jag tror dock inte att alla håller med mig. Hon som modern kvinna, kan både väcka förståelse eller antipati.

Signe Svensson kom hösten 2020 ut med spänningsromanen Övertaget som vi recenserat här. Hon inspirerades till att skriva Mannen med hibiskusshortsen efter att ha läst Tjechovs novell Damen med hunden. En novell jag aldrig läst. Det ska det bli ändring på nu. Jag har heller aldrig varit på Capri och hoppas kunna resa dit inom en snar framtid. Vill även jag sitta på klipphyllan vid Faraglioni gärna på ett badlakan prytt med hibiskusar.

Utgiven 2021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *