Livvakten av Anna Karolina

Inte en död minut, inte ett onödigt ord. Mörk och samtida med den unga ensamstående mamman Bianca som råkar i trubbel efter att ha försökt hjälpa sin kriminelle bror. I sin förtvivlade situation finner hon egenskaper hos sig själv som hon inte hade en aning om att hon ägde. Före detta polisen Ebba Tapper jobbar som utredare på en advokatbyrå och har det väl förspänt. När hennes byrå får hustrun till en mördad näringslivstopp som klient kommer hennes erfarenheter som polis väl till pass. Hon kan använda all sin utredningsskicklighet utan att vara styrd av de lagar och regler som begränsar polisen. Som alltid i Anna Karolinas romaner är kvinnorna starka och streetsmarta, beredda att agera och gå över gränsen när det krävs.  

Finns författare som jag är svag för utan att egentligen veta varför. Anna Karolina är en av dem. Gillar alltid hennes romaner och ser till min förtjusning att serien om polisen Amanda Paller, Anna Karolinas debut från 2014, ges ut på nytt i sommar. Samtidigt jobbar hon på en fjärde del i serien som ska komma ut till hösten. Böckerna om Amanda utmärker sig framför allt för den utomordentligt trovärdiga skildringen av både polisarbete och den mörka brottsliga sidan. Om ni inte har läst, gör det! 

Livvakten är utgiven på Bokfabriken 2021. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *