Ondskans nätverk av Max Seeck

Jädrar vilken spännande bok! Och otäck, jag läser med bara ena ögat ibland för att lura mig själv att det bara är hälften så farligt då.

Det är influeraren Lisa Yamamoto som försvinner i Helsingfors. När polisens utredare börjar undersöka hennes lägenhet och nätverk hittas märkliga kopplingar till japanska mangavärlden. Men det är bara början. Allt fler spår (och villospår) och områden blottläggs. Vad sägs om till exempel trafficking och grodgift? Polisen Jessica Niemi är en intressant person. Hon har förstås en mycket komplicerad och traumatisk historia bakom sig, som tar stor plats i boken. Men min mun är förseglad.

Precis som Seers förra bok Den trogne läsaren är det oväntade vändningar och intriger som är helt fantastiska. Om den boken skrev Maggan :  

”Utmärkt läsning för oss som inte räds det fula och våldsamma i en kriminalhistoria och för oss som hyser motvilja mot mysdeckaren […] En mordhistoria ska ge ångest inte mys.”

Exakt så för Ondskans nätverk också. Inklusive ångest.

Ondskans nätverk. Max Seeck. Utgiven 2021, på svenska 2022 av Albert Bonniers förlag i översättning av Bo Samuelsson.

Läs hela Maggans bloggy om Den trogne läsaren

2 svar på ”Ondskans nätverk av Max Seeck”

  1. Jag gillar Jessica Niemi (och hennes lägenhet!!!). Riktigt läskig och spännande bok, det här, på gränsen till svåruthärdlig på det där viset som även Keplers romaner kan vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *