Sista säkra av Lisa Christensen

New York, sommaren innan tvillingtornen föll. Gotländska Leina har kommit till sina drömmars stad för att arbeta som au pair. Hon har ytterligare en agenda, att söka upp sin biologiske far som hon aldrig träffat. Hennes vistelse i staden blir dock till något helt annat än hon tänkt sig.

Sjutton år senare kliver terapeuten Audrey in i berättelsen. Hon är plågad och präglad av traumat att ha överlevt 9/11 på plats i ett av tornen. Hennes liv förändrades i grunden den dagen och hon lever alltsedan dess på en noggrant sammanfogad lögn som hon hoppas ingen anar. Det är tydligt för läsaren att de båda kvinnorna har något signifikant gemensamt. Berättar inte mer än så, skulle vara att spoila er läsning.

Sista säkra är en smart, välskriven och lågmält intensiv spänningsroman med fint språk. Jag tyckte väldigt mycket om Lisa Christensens debutroman Spela roll och jag ser framemot att följa hennes författarskap. Jag har dessutom en signerat exemplar av Sista säkra, jag var på lästretreat på Sigtunastiftelsen på samma gång som Lisa signerade i Sigtuna bokhandel. Hon berättade då att delar av boken är skrivna just på Sigtunastiftelsen. Lite kul ändå.

Utgiven på Louise Bäckelin förlag 2022.

2 svar på ”Sista säkra av Lisa Christensen”

  1. Så spännande bok och välskriven! Blir dock så frustrerad: jag fattar inte slutet?! Tycker det fattas nåt som knyter ihop det och kan inte släppa att jag inte fattar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *