Att hitta hem av Caroline Twamley

Inga lämnar sin man efter många år och är skör och tveksam till om hon gjort det rätta. Nu drar hon iväg på sin drömresa, till Irland, där hon av olika skäl blir inhyst i en lägenhet i utkanten av en stad. Hennes granne är hyresvärdens mamma och snart är Inga vän med båda.

Det visar sig att sonen blev bortadopterad som bebis. I tillbakablickar berättas om hur illa mamma Colleen behandlades på ett Madeleine-kloster dit man skickade unga gravida ogifta flickor. Mamma och son hittade varandra som vuxna.

Parallellt löper berättelsen om Sverige där Malin har hittat dokument efter sin mamma där det framgår att mamman är adopterad och nu börjar hon ett pusselläggande för att reda ut hur detta har gått till.

Man kan säga att märkliga sammanträffanden och slumpar är VÄLDIGT många i den här boken. Samtidigt finns det en framåtrörelse när olika personer berättar i olika tidsplan. Här ges många trådar att dra och nysta i vilket sammantaget gav mig några timmars underhållande läsning.

Att hitta hem. Caroline Twamley. Utgiven hos Historiska Media 2023.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *